https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-827276689 https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-80343771-1

Vegan mozzarella die goed smelt voor op je pizza of croque

Wil je graag zelf vegan kaas maken? Deze vegan mozzarella is best makkelijk om te maken en gezonder dan de vegan kazen uit de supermarkt. De psylliumvezels en tapioca in dit recept geven de mozzarella een geweldige stretchy textuur. Omdat de vegan mozzarella goed smelt, is deze heerlijk op je vegan pizza of tussen een croque monsieur.

Serveersuggestie: maak een heerlijke croque met deze vegan mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat.

5 from 1 vote

Vegan mozzarella die goed smelt voor op je pizza of croque

Deze vegan kaas smelt goed en heeft de typische stretchy textuur van mozzarella.
Soort gerecht: Bijgerecht
Totaal: 30 minutes
Porties: 1 grote bal

Ingrediënten

  • 2 el psylliumvezels + 90 ml water
  • 250 g tofu
  • 4 el tapiocameel
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el edelgistvlokken
  • 265 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 60 ml olijfolie, kies olie met een milde smaak

Bereiding

  • Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.
  • Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
  • Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat. Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt.
  • Haal de pan van het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Deze mozzarella is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Extra informatie

Recept en foto uit 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: