Croque vegane

De fans van een klassieke croque monsieur: lees verder! We maken vandaag een geüpgradede versie met lekkere groentjes en vegan kaas.

Vegan-croque-monsieur
Vegan-croque-monsieur
5 from 1 vote

Croque vegane

Een snelle klassieker voor de echte liefhebbers van croques met kaas!
Soort gerecht: Lunch, Snack
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 middelgrote sneden wit brood
  • 2-4 Nurishh Plakken Original
  • 3 schijfjes tomaat
  • 4-6 spinazieblaadjes
  • augurken, optioneel

Bereiding

  • Beboter elk sneetje brood aan één kant. Dit wordt de buitenkant van de croque. Deze kant wordt dus goudbruin en knapperig.
  • Leg 2 Nurishh Plakken Original op het eerste sneetje brood, gevolgd door de spinazie, de schijfjes tomaat (de laatste 2 plakjes kaas) en als laatste het andere sneetje brood.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem op een matig vuur en bak voorzichtig één kant van de sandwich tot hij goudbruin begint te worden. Kijk aan de onderkant of hij niet aanbrandt. Zet het vuur lager als hij te snel bakt.
  • Draai de croque voorzichtig om en rooster de andere kant nog ongeveer 2 minuten. Blijf draaien tot het plakje smelt en het brood aan beide kanten mooi goudbruin is.
  • Snij in twee. Serveer met verse groene sla en augurken. Zo komt de smaak van de croque pas echt tot zijn recht.

Extra informatie

Recept en foto van Nurishh, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: