,

Nacho’s met vegan kaasdip

Deze supersnelle en eenvoudige vegan kaasdip van cashewnoten moet je absoluut geprobeerd hebben! De saus is heerlijk smeuïg en verslavend lekker. Bovendien heb je alle ingrediënten waarschijnlijk al in huis.

recept veganistische kaasdip voor nacho's

 

Nacho’s met vegan kaasdip

Deze nachodip is supermakkelijk en overheerlijk.
Soort gerecht: Hapjes, Voorgerecht
Totaal: 20 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de nachodip:

  • 150 g cashewnoten
  • 150 g wortel
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder

Voor erbij:

  • vegan nacho's

Bereiding

  • Breng water aan de kook en overgiet de cashewnoten met kokend water. Laat even staan. (Je kan de cashewnoten ook een aantal uren laten weken in koud water indien je geen stevige blender hebt)
  • Snijd de wortel in grove stukken. Doe de stukjes wortel in een kleine kookpot en overgiet met water tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook en laat de wortels ongeveer 5 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de cashewnoten en de stukjes wortel af en doe alle ingrediënten in een blender. Voeg 150 ml water toe en mix tot je een gladde massa krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.
    Tip: Probeer ook eens een heerlijke kom loaded nacho’s. Voeg extra toppings toe zoals zwarte bonen, guacamole, sriracha, koriander en tomaat.
    Smakelijk !
    veganistische kaasdip
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *