,

Snelle pizza met vegan kaas

 

Met dit recept heb je in minder dan 30 minuten een heerlijke verse pizza uit de oven!

recept veganistische pizza met cashewmozzarella

 

Snel en makkelijk pizzarecept

Een heerlijke snelle pizza met vegan cashewkaas.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totaal: 20 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kant-en-klare pizzabodems met saus
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 artisjokharten, in stukjes gesneden
  • 1 ui, in halve manen gesneden
  • 1 paprika, fijngehakt
  • 8 champignons, in schijfjes gesneden
  • olijven
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper

Voor de cashewkaas

  • 4 el cashewnoten
  • 250 ml water
  • 2 + 1/2 el maïszetmeel
  • 2 - 3 el edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl appelazijn
  • 1 ½ tl sojasaus

Bereiding

  • Meng de tomatenpuree met het water, basilicum, look en peper en smeer uit over de pizzabodem (je kunt dit overslaan als je vindt dat er genoeg tomatensaus op de pizzabodem ligt).
  • Indien je de pizzakaas maakt: doe alle ingrediënten (cashewnoten, water, maiszetmeel, edelgistvlokken, look, sojasaus en appelazijn) in een blender en mix tot een vloeibaar geheel. Doe in een kleine kookpot en breng al roerend aan de kook tot het steviger wordt.
  • Beleg met de groenten en met enkele lepels pizzakaas.
  •  Bak in de oven volgens de instructies op de verpakking.
    Smakelijk!
    veganistisch recept pizza met groenten en vegan kaas

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *