Snelle pizza met vegan kaas
Met dit recept heb je in minder dan 30 minuten een heerlijke verse pizza uit de oven!
Snel en makkelijk pizzarecept
Een heerlijke snelle pizza met vegan cashewkaas.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 kant-en-klare pizzabodems met saus
- 4 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 artisjokharten, in stukjes gesneden
- 1 ui, in halve manen gesneden
- 1 paprika, fijngehakt
- 8 champignons, in schijfjes gesneden
- olijven
- 1 tl gedroogde basilicum
- peper
Voor de cashewkaas
- 4 el cashewnoten
- 250 ml water
- 2 + 1/2 el maïszetmeel
- 2 - 3 el edelgistvlokken
- 1 teentje knoflook
- 1 tl appelazijn
- 1 ½ tl sojasaus
Bereiding
- Meng de tomatenpuree met het water, basilicum, look en peper en smeer uit over de pizzabodem (je kunt dit overslaan als je vindt dat er genoeg tomatensaus op de pizzabodem ligt).
- Indien je de pizzakaas maakt: doe alle ingrediënten (cashewnoten, water, maiszetmeel, edelgistvlokken, look, sojasaus en appelazijn) in een blender en mix tot een vloeibaar geheel. Doe in een kleine kookpot en breng al roerend aan de kook tot het steviger wordt.
- Beleg met de groenten en met enkele lepels pizzakaas.
- Bak in de oven volgens de instructies op de verpakking.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!