Wat is Try Vegan?

Try Vegan is een gratis online coachingprogramma voor iedereen die inspiratie wil opdoen om vaker vegan te eten. We geven je alle informatie die je nodig hebt om er een makkelijke en smakelijke maand van te maken.

Onze vegan challenge duurt een maand, omdat onderzoek uitwijst dat 30 dagen de ideale periode is om nieuwe gewoontes aan te leren. Of je in november dan volledig vegan eet of gewoon wat vaker vegan gerechten op het menu zet: dat bepaal je helemaal zelf. Elke nieuwe smaak of elk nieuw product dat je ontdekt, is een overwinning. Wat je uitdaging ook is: wij helpen je om ze tot een goed einde te brengen.

Na je inschrijving krijg je meteen een startergids waarmee je al aan de slag kan. Vanaf 1 november krijg je elke week een weekmenu, recepten en mails met nuttige info, een overzicht met vegan restaurants, handige tips, winkellijstjes, leuke winacties… Je krijgt de kans om vragen te stellen aan een ervaren diëtiste en in de Try Vegan-Facebookgroep en tijdens gezellige bijeenkomsten kan je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Je zal al snel merken dat vegan eten een verrijking is! Try Vegan staat volledig in het teken van uitproberen, je bepaalt dus zelf jouw tempo en hoe ver je wil gaan. Overschakelen op vegan voeding is voor velen een proces, sla je dus zeker niet voor het hoofd als je tijdens het proces eens ‘zondigt’. We gaan voor een succesvolle en duurzame verandering op de lange termijn. In 2022 haalden we 16.000 deelnemers en dit jaar gaan we voor nog meer! De reacties op de vorige edities waren unaniem positief! Een greep uit de feedback die we kregen:

“Het is dankzij Try Vegan dat ik een hele tijd geleden de stap zette van een vegetarisch naar een vegan dieet. Ik merkte al na een paar weken hoe makkelijk het zou zijn om altijd vegan te eten, dus ik moest er eigenlijk helemaal niet lang over nadenken.” 

“Toffe actie, makkelijke recepten die laten zien dat vegan eten ( bv broodbeleg) niet moeilijk hoeft te zijn.”

“Bedankt voor alle inspiratie! Deze try vegan maand was het zetje dat ik nodig had om volledig vegan te worden! Bedankt om me hiermee te helpen! “

“Super initiatief, zeer mooi omkaderd en zeer volledige aanpak.”

Of zoals heel veel vegans getuigen:

“The only regret you’ll have, is that you didn’t Try Vegan sooner.”

Schrijf je nu snel in op www.tryvegan.be Wil je ons graag helpen om deze campagne gratis te kunnen houden en zoveel mogelijk te verspreiden? Ontdek hier hoe je dit initiatief kan steunen.