Gezonde vegan ijsjes: banaan met vegan chocolade en toppings
Met dit recept maken we van een bescheiden banaan een heerlijk romig, vegan ijsje op een stokje. Deze gezonde ijsjes zijn heel leuk voor op een kinderfeestje! Snijd de bananen doormidden, prik ze op een ijsstokje en vries ze in terwijl je de vegan chocoladesaus en toppings maakt. Het duurt ongeveer 2 uur tot de bananen volledig bevroren zijn. Als je ze nog een paar minuten op kamertemperatuur laat liggen, hebben ze een perfect romige consistentie. Het chocoladejasje wordt snel hard zodra het in contact komt met de bevroren banaan, dus laat je gasten hun toppings uitkiezen voor ze hun banaan erin dopen.
Gezonde vegan ijsjes: banaan met vegan chocolade en toppings
Ingrediënten
- 4 bananen
- 220 g halfzoete vegan chocoladestukjes
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 120 g pindakaas
- 35 g pistachenootjes, fijngehakt
- 35 g amandelen, fijngehakt
- 35 g vegan sprinkles
- 5 g gevriesdroogde aardbeien, fijngemalen
- 20 g kokos, geraspt
- 20 g aardappelchips, verkruimeld
- 70 g vegan pretzels, verkruimeld
- 2 el zeezoutvlokken
Bereiding
- Bekleed een schaal of bord met bakpapier. Pel de bananen, snijd ze doormidden, prik een ijsstokje in het dikke eind van elke halve banaan en druk het stokje er tot halverwege in. Leg de bananen naast elkaar op de schaal en vries ze minstens 2 uur in.
- Maak intussen de chocoladesaus. Doe de stukjes vegan chocolade met de kokosolie in een glazen kom. Plaats de kom op 750 W in de magnetron en zet die met tussenpozen telkens 30 seconden aan, tot de chocolade gesmolten is. Eventueel kun je de chocolade ook au bain-marie smelten. Giet de chocolade in een andere kom en zet opzij.
- Verdeel alle toppings in aparte kommetjes.
- Laat je gasten hun toppings uitkiezen en alvast in een kommetje doen. Per halve banaan heb je ongeveer 2 el topping nodig.
- Het chocoladejasje wordt heel snel hard wanneer het in contact komt met de bevroren banaan, dus doop de banaan in de warme saus en rol hem vervolgens meteen door de gekozen toppings.