Wat doen we?

BE Vegan promoot een vegan lifestyle op een positieve manier en is een bron van informatie en inspiratie voor iedereen die hier meer over wil weten. Dit doen we door laagdrempelige campagnes te voeren, duidelijke informatie te verschaffen en zowel doorwinterde als beginnende vegans te ondersteunen. Daarnaast helpen we actief ondernemers meer vegan friendly te worden.

Door veganisme te promoten redden we honderdduizenden dieren en binden we de strijd aan met de klimaatverandering en honger in de wereld.

BEVEGAN.BE

Onze website is een groeiende bron van informatie over veganisme in België en daarbuiten. Je vindt er niet alleen vegan recepten en uitleg over vegan voeding, maar ook informatie over andere producten zoals kledij, schoenen, make-up, kookboeken en nog veel meer. Met een schat aan info die het leven van vegans kan vergemakkelijken is de website een praktische steun voor elke (beginnende) veganist.

vegan summer fest

VEGAN SUMMER FEST

Sinds 2015 organiseren we Vegan Summer Fest, het eerste en grootste vegan festival in België. Het vindt jaarlijks plaats in augustus in Gent en wordt niet voor niets de Belgische vegan hoogmis genoemd.
Geen betere manier om kennis te maken met een vegan lifestyle: talloze eetkramen, food trucks en standjes met cosmetica en kledij. Voeg daar nog eens inspirerende kookdemo’s en interessante lezingen aan toe en het is geen wonder dat veel mensen ons festival intussen beschouwen als hun persoonlijke aanleiding om de overstap te maken!

TRY VEGAN

Try Vegan is een campagne waarmee we mensen helpen om 4 weken lang volledig vegan te koken en te eten en – wie weet – om deze lifestyle voorgoed de hunne te maken. Ondersteuning is van cruciaal belang, daarom bieden we iedereen, volledig gratis, een persoonlijke begeleiding aan gedurende de gehele periode. Met handige recepten, nuttige tips & tricks, raad en daad helpen we hen om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. En zoals heel veel vegans getuigen: ‘de enige spijt die ik heb, is dat ik het niet eerder probeerde’!

VEGAN FRIENDLY

Onze Vegan Friendly-campagne bevordert de inburgering van veganisme. Ze moedigt restauranthouders aan vegan gerechten op hun menu te zetten en deze ook duidelijk aan te duiden. Via een raam- of deursticker wordt goed zichtbaar waar je terecht kan voor vegan maaltijden. Dat is niet alleen handig voor vegans, maar helpt tegelijk om veganisme in te burgeren bij de bevolking in het algemeen. Mensen kunnen trouwens zelf via onze Vegan Friendly-bedankkaartjes de horeca een duwtje in de rug geven.

OPENBAAR VERVOER

In februari 2017 lanceerden we de allereerste Belgische vegan campagne op het openbaar vervoer. 25 Gentse trams reden enkele maanden rond met onze “Melk, niet goed voor elk!”-banners. We informeerden zo duizenden reizigers over het dierenleed dat schuilgaat achter zuivel en spoorden hen aan om onze vegan recepten uit te proberen.

Deze campagne haalde de nationale radio en zowat alle grote kranten.

In 2019 gingen we nog een stap verder met een affiche van 10 m² op de tram in Gent en Antwerpen. Op de tram stond “Melk is dodelijk voor 150.000 Belgische kalfjes per jaar”. De campagne was nationaal nieuws, kwam meermaals op de radio en leidde tot censuur.

Belgian Vegan Awards

BELGIAN VEGAN AWARDS

Onze Belgian Vegan Awards belonen vegan ondernemers en geven vegan friendly bedrijven een duwtje in de rug om nog meer vegan opties aan te bieden. Via media-aandacht en sociale media tonen we zo een ruim publiek hoe leuk, lekker en gemakkelijk een vegan lifestyle kan zijn.

VEGAN OUTREACH

Met onze brochure “Maak een verschil” trekken we meerdere malen per maand de straat op. Via deze campagne informeren we mensen over de voordelen van plantaardige voeding en de negatieve gevolgen van veeteelt. We focussen op scholieren en studenten en helpen jaarlijks duizenden jongeren door middel van praktische tips en recepten op weg naar een vegan levensstijl.

vegan trademark zonnebloem

VEGAN TRADEMARK

BE Vegan is de officiële vertegenwoordiger voor het Vegan Trademark van The Vegan Society in België. Het Vegan Trademark is duidelijk, betrouwbaar en heeft een uitstekende reputatie. Ingrediëntenlijsten lezen en analyseren wordt hierdoor overbodig.  Via het Vegan Trademark maken we een vegan levensstijl toegankelijker en meer zichtbaar.

Vind je een dier-, mens- en milieuvriendelijke wereld ook belangrijk? Zonder jouw steun kunnen wij niet blijven doen wat we doen, dus overweeg zeker om ons te steunen!