Citroen-kaastaart met speculoos
Deze vegan kaastaart is to die for! We hebben al heel wat verschillende recepten uitgetest en dit recept stak er bovenuit. Bovendien vind je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt zodat je meteen aan de slag kan gaan.
Citroen-kaastaart met speculoos
Deze kaastaart is supereenvoudig én je vindt alle ingrediënten gewoon in de supermarkt. Wij zijn alvast grote fan.
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Amerikaans
Porties: 1 taart (21 cm)
Ingrediënten
- 225 g speculooskoekjes
- 80 g plantaardige bakboter, of kokosolie
- 500 g sojayoghurt, ongezoet
- 1 kleine citroen, uitgeperst
- 3 el bloem
- 120 g suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de bakboter of kokosolie. Let op dat deze niet aanbrandt.
- Verkruimel de speculooskoekjes en meng er de gesmolten bakboter of kokosolie door.
- Bekleed een springvorm (bij ons: 21cm) met bakpapier, schep het mengsel erin en druk goed aan.
- Meng de sojayoghurt, het citroensap, de 3 afgestreken eetlepels bloem en de suiker in een kom.
- Giet dit mengsel bovenop de ongebakken speculoosbodem.
- Bak 25 minuten op 180°C.
- Na 25 minuten, draai je de bakvorm zodat de achterkant vooraan staat en bak nog 25 verder op heteluchtstand. Dek de taart de laatste tien minuten af met aluminiumfolie als je merkt dat ze te bruin kleurt.
- Laat afkoelen op het aanrecht en daarna in de koelkast. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Kan dit ook met plantaardige plattekaas?
We hebben dit zelf nog niet geprobeerd, maar waarschijnlijk wel!
Dat kan zeker!
Ik maak het met Alpro sojayoghurt en stevia i.p.v. suiker. Iedereen vindt het zo super lekker! Ik maak het vaak 🙂
Toprecept!
Toprecept! Zeker proeven hoeveel citroensap je wil. Ik voeg ook de geraspte citroenschil toe.