Cashewmozzarella
Dit recept voor vegan mozzarella is echt geweldig! Gebruik deze mozzarella warm op een pizza bijvoorbeeld. Door het tapiocameel wordt deze heerlijk stretchy zoals dierlijke kaas.
Mozzarella van cashewnoten
Deze mozzarella is echt ge-wél-dig! Door het tapiocameel wordt de kaas lekker stretchy.
Keuken: Italiaans
Porties: 1 grote bol van 250g
Ingrediënten
- 200 ml water
- 3 el cashewnoten, geweekt
- 1 tl edelgistvlokken
- 20 g tapiocameel
- zout, naar smaak
- enkele druppels citroensap
Bereiding
- Voeg het water en de geweekte cashewnoten samen in een blender en mix alles goed tot een gladde structuur.
- Voeg edelgistvlokken, tapiocameel, zout en druppels citroensap toe en mix nog even mee.
- oeg alles samen in een pannetje en breng het aan de kook. Laat alles even doorkoken. Je moet nu de structuur hebben van gesmolten mozzarella.
- Laat afkoelen en gebruik het als mozzarella voor op je pizza.
Extra informatie
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!