Vegan feta
Zelf vegan feta maken is veel makkelijker dan je denkt! Voor dit recept heb je geen moeilijke ingrediënten nodig en alles wat je hoeft te doen is wachten tot de smaken goed zijn ingetrokken in de tofublokjes. Deze feta is heerlijk in een salade of bij een pastagerecht.
Vegan feta
Een supereenvoudig recept om zelf vegan feta te maken. Dit recept vereist geen moeilijke ingrediënten en is snel klaar. Je moet alleen even geduld hebben om alle smaken te laten trekken. Lekker in salades of bij pasta.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 400 g tofu
- 1 citroen, geperst
- 120 ml appelciderazijn
- 60 ml witte wijn, kies een frisse wijn
- 60 ml water
- 60 ml olijfolie
- 1 el basilicum, gedroogd
- 1 el rozemarijn, gedroogd
- 1 el tijm, gedroogd
- 2 tl peterselie, gedroogd
- 2 tl oregano, gedroogd
- 4 tenen knoflook
- 1 tl zout
- ¼ tl peper
Bereiding
- Pers eerst het vocht uit de tofu zodat deze de smaken beter zal opnemen. Wikkel de tofu tussen een propere keukenhanddoek of keukenpapier en leg er iets zwaars op. Laat een uur zo staan.
- Snijd de knoflook grof, pers de citroen en mix met alle andere ingrediënten, giet in een goed afsluitbare pot.
- Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe de tofu in de pot in de marinade en laat 2 à 3 dagen trekken in de frigo.
Extra informatie
Recept en foto van Happy Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!