,

Cheesecake met frambozen

 

Dit recept voor vegan cheesecake is het ultieme bewijs dat vegans niks hoeven te missen!

 

veganistische kaastaart met frambozen

Cheesecake met frambozen

Deze vegan kaastaart duurt iets langer om te maken dan een eenvoudige appelcake maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Daarnaast is deze taart meteen ook het ultieme bewijs dat tofu wél lekker kan zijn.
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Amerikaans
Voorbereiding: 45 minutes
Baktijd: 50 minutes
Porties: 1 taart

Ingrediënten

Taartbodem:

  • 150 g bloem
  • 75 g cassonade, blonde suiker
  • 75 g margarine, of kokosvet
  • snuif zout
  • snuif bakpoeder

Taartvulling:

  • 300 g tofu
  • 200 ml kokosroom
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • 150 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el vanille aroma
  • flinke snuif zout
  • 3 el tapiocazetmeel
  • 200 g frambozen, buiten het seizoen kan je diepvriesframbozen gebruiken

Frambozensaus:

  • 250 g frambozen, buiten het seizoen kan je diepvriesframbozen gebruiken
  • 50 g suiker, of naar smaak
  • enkele el water

Bereiding

Taartbodem:

  • Kneed alle ingrediënten zo snel mogelijk met koude handen (hoeveel te langer je kneed hoeveel te taaier en minder kruimelig je deeg gaat worden).
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast.
  • Rol het deeg uit (dit gaat heel gemakkelijk als je onderaan een stukbakpapier en bovenaan er plastic folie over legt.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg het deeg hierin.
  • Zet de taartbodem 10 à 15 minuten in de oven aan 180°C terwijl je de vulling maakt.

Cheescakevulling:

  • Mix alle ingrediënten behalve de frambozen tot een glad geheel.
  • Proef en voeg naar smaak nog limoensap, suiker of zout toe.
  • Schep de frambozen voorzichtig onder de vulling.
  • Verspreid de vulling over de voorgebakken taartbodem.
  • Bak de taart 50 min aan 180°C of tot de taart stevig aanvoelt.

Frambozensaus:

  • Breng de frambozen, de suiker en het water samen aan de kook en laat 5 a 10 minuten borrelen tot er een saus ontstaat.
  • Proef en voeg desgewenst nog wat water of suiker toe.
  • Serveer koud of warm over een stukje taart.
  • Smakelijk!

Extra informatie

 
Recept en foto’s door Plantbased
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *