Vegan mozzarella die goed smelt voor op je pizza of croque
Wil je graag zelf vegan kaas maken? Deze vegan mozzarella is best makkelijk om te maken en gezonder dan de vegan kazen uit de supermarkt. De psylliumvezels en tapioca in dit recept geven de mozzarella een geweldige stretchy textuur. Omdat de vegan mozzarella goed smelt, is deze heerlijk op je vegan pizza of tussen een croque monsieur.
Serveersuggestie: maak een heerlijke croque met deze vegan mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat.
Vegan mozzarella die goed smelt voor op je pizza of croque
Ingrediënten
- 2 el psylliumvezels + 90 ml water
- 250 g tofu
- 4 el tapiocameel
- 1 el appelciderazijn
- 1 el edelgistvlokken
- 265 ml water
- 1,5 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
- 1 tl ahornsiroop
- 60 ml olijfolie, kies olie met een milde smaak
Bereiding
- Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
- Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat. Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt.
- Haal de pan van het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Deze mozzarella is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast.