Basisrecept voor vegan aardappelpuree met plantaardige melk

Niets gaat boven de smeuïgheid van zelfgemaakte puree. Net als in ons basisrecept voor vegan bechamelsaus kan je ook aardappelpuree gemakkelijk veganizen door plantaardige boter en melk te gebruiken. Lekker bij balletjes in tomatensaus, vol-au-vegan of witloofrolletjes met vegan ham en kaassaus.

plantaardige puree
plantaardige puree
4.80 from 5 votes

Basisrecept voor vegan aardappelpuree met plantaardige melk

Soort gerecht: Bijgerecht
Bereidingstijd: 30 minutes
Porties: 4 porties/ personen

Ingrediënten

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Warm de plantaardige melk kort op als je deze uit de koelkast haalt. De melk mag niet koud zijn.
  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Zet het vuur uit en giet de aardappelen af, maar laat een bodempje kookvocht in de kookpot.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg de plantaardige melk en boter toe. Roer tot je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: