Klassieke vol-au-vent
Met deze vegan versie van de klassieke vol-au-vent trek je zelfs de grootste vleeseter over de streep.
Vol-au-vent
Een heerlijke bourgondische vol-au-vegan met plantaardige kipstuckjes.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- plantaardige boter
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje look, fijngehakt
- 250 g champignons, in schijfjes gesneden
- 200 g vegan kipstuckjes *
- 1 tl tijm
- 1 blad laurier
- 1 tl kippenkruiden, optioneel
- 1 à 3 el cognac
- 250 ml plantaardige room
- 50 ml groentebouillon
- ½ tl citroensap
- peper
- verse peterselie
Bereiding
- Stoof de ui gaar in wat plantaardige boter op een laag vuur.
- Voeg de look, kruiden en champignons toe en laat even verder stoven.
- Als je de kipstukjes (of andere) graag eerst wat bakt, voeg je deze nu toe aan de champignons.
- Voeg de cognac, room, bouillon en het citroensap toe aan het champignonmengsel.
- Laat op een zacht vuur indikken voor ongeveer 20 minuten. Serveer met frietjes, kroketten, geroosterde aardappels of puree.
- Smakelijk!
Extra informatie
Wij vinden de vol-au-vent het lekkerst met vegan kipstukjes, maar je kan ook seitanstukjes, gebakken tofu, sojabrokjes of zelfs gekookte kikkererwten gebruiken
Ben je op zoek naar vegan videes voor bij de vol-au-vent? De videe van Boni zijn volledig plantaardig! Je kan ook zelf een bakje maken met bladerdeeg, let erop dat het bladerdeeg geen boter bevat. De meeste huismerken zijn vegan.
Wist je trouwens dat ook kippenkruiden meestal vegan zijn? Voeg wat toe aan deze vol-au-vegan voor een klassieke smaak.
Recept en foto van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Heel gemakkelijk en superlekker gerecht