Vegan gehaktballen voor het hele gezin

Wat geeft je meer voldoening dan zelfgerolde gehaktballen? Dit recept is niet alleen een heerlijk snel recept dat bij iedereen in de smaak valt; het is ook de ideale activiteit voor kinderen.

plantaardige balletjes
plantaardige balletjes
5 from 1 vote

Vegan gehaktballen voor het hele gezin

Dit recept is hét bewijs dat ‘vleesvervangers’ niet complex zijn. Met slechts enkele ingrediënten rol je heerlijk vlezige ballen.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes
Totaal: 25 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 ajuin
  • 1 teen look
  • 400 g kikkererwten
  • 3 el sojasaus, of ketjap manis
  • 150 g havermout
  • 40 g walnoten
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Snij de champignons, ui en look in stukken.
  • Doe ze samen met de kikkererwten, de saus, havermout, peper en zout in een kom of mixer en maal tot een fijn mengsel.
  • Hak de noten in fijne stukken en roer ze door het mengsel.
  • Draai balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in de pan met wat olie (+- 10 minuten).
  • Tip: Maak wat extra balletjes en vries ze in voor later.

Extra informatie

Foto van vrijwilliger Isabeau Ook interesse in vrijwilligerswerk, contacteer ons hier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: