Vegan gehaktballen voor het hele gezin
Wat geeft je meer voldoening dan zelfgerolde gehaktballen? Dit recept is niet alleen een heerlijk snel recept dat bij iedereen in de smaak valt; het is ook de ideale activiteit voor kinderen.
Vegan gehaktballen voor het hele gezin
Dit recept is hét bewijs dat ‘vleesvervangers’ niet complex zijn. Met slechts enkele ingrediënten rol je heerlijk vlezige ballen.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 250 g champignons
- 1 ajuin
- 1 teen look
- 400 g kikkererwten
- 3 el sojasaus, of ketjap manis
- 150 g havermout
- 40 g walnoten
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Snij de champignons, ui en look in stukken.
- Doe ze samen met de kikkererwten, de saus, havermout, peper en zout in een kom of mixer en maal tot een fijn mengsel.
- Hak de noten in fijne stukken en roer ze door het mengsel.
- Draai balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin in de pan met wat olie (+- 10 minuten).
- Tip: Maak wat extra balletjes en vries ze in voor later.
Extra informatie
Foto van vrijwilliger Isabeau Ook interesse in vrijwilligerswerk, contacteer ons hier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!