Snelle lunch: pitabroodjes met gyros en guacamole

Deze vegan pitabroodjes zijn rijkelijk gevuld met vegan gyros, knapperige groenten en guacamole. Een snelle maar vooral lekkere smaakbom waar je iedereen blij mee maakt! Een ideaal recept voor een snelle lunch of als avondeten.

plantaardig recept
plantaardig recept
4.50 from 2 votes

Snelle lunch: pitabroodjes met gyros en guacamole

Een lekker lunchrecept voor fans van pita en looksaus. De pitabroodjes met vegan gyros worden afgewerkt met guacamole en vegan cheddar voor een zalige Mexicaanse toets.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 15 minutes
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 pitabroodjes
  • 1 handvol ijsbergsla
  • 50 g maïs, uit blik, uitgelekt gewicht
  • Vegan knoflooksaus
  • 1 scheut olijfolie
  • Vegan gyros

Voor de afwerking:

Bereiding

  • Snijd de ui en rode puntpaprika’s in reepjes en bak deze in een pan met olijfolie goudbruin.
  • Neem een tweede pan en bak ondertussen ook de vegan gyros in olijfolie.
  • Verwarm de 2 pitabroodjes in de broodrooster gedurende een drietal minuten, afhankelijk van je broodrooster. Let er goed op dat ze niet verbranden!
  • Eens de pitabroodjes warm zijn, snijd je er het bovenste deel af en kun je de broodjes beginnen vullen.
  • Neem een bord met hierop de sla, gebakken paprika’s, gyros en maïs. Meng deze onder elkaar met wat looksaus en vul hiermee je pitabroodje.
  • Werk af met de guacamole en gemalen vegan cheddar kaas.

Extra informatie

Recept en foto uit Young, Wild & Vegan van Steffi Quisquater, uitgeverij Lannoo.
 
Young, wild & vegan | Uitgeverij Lannoo
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: