Vegan bloemkoolsteak (budgetrecept)
Bloemkoolsteaks zijn hot! In dit vegan recept tover je je bloemkool met slechts 4 ingrediënten om tot een heerlijke steak. Werk af met wat gremolata (een smaakvol mengsel van bladpeterselie, olijfolie, citroenzeste en knoflook) of een vegan bearnaisesaus.
Vegan bloemkoolsteak (budgetrecept)
Op zoek naar een creatief, vegan bijgerecht? Deze vegan bloemkoolsteaks maak je in een handomdraai.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 2 el plantaarige bakmargarine
- 4 el olijfolie
- enkele teentjes knoflook
- enkele takjes tijm, rozemarijn en/of salie
Bereiding
- Snij de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 cm. Er zullen altijd stukjes loskomen of afsnijdsels zijn, deze kun je in de diepvries bewaren voor bijvoorbeeld soep of een saus.
- Zet een pan op het vuur met de bakmargarine en de olijfolie. Eenmaal de bloemkoolplakken goed warm zijn, kun je ze aan elke zijde 3 minuten goudbruin bakken.
- Pel en prak de knoflook en voeg samen met de aromaten toe aan de bloemkool. Dek de pan af met wat bakpapier of aluminiumfolie. De zijkanten mogen wat los zijn.
- Plaats de pan in een voorverwarmde heteluchtoven, 15 minuten op 175°C. Hierdoor verdampt een deel van het resterende vocht via de zijkanten van de pan, maar droogt de bloemkool niet te veel uit.
Extra informatie
Tips:
- Serveer met bijvoorbeeld wat gremolata. Dit maak je door 1 bussel bladpeterselie fijn te hakken en te mixen met wat olijfolie, citroenzeste en 2 teentjes knoflook.
- Je kunt ook wat kappertjes aan de pan toevoegen en afblussen met citroensap.
- Ook zwarte olijven of een vegan bearnaisesaus passen bij deze bereiding.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!