Cashewkaas: Maak je eigen heerlijke vegan kaas met cashewnoten
Vegan kaas zelf maken? Ja dat kan! Dit recept voor kaas van cashewnoten is heel eenvoudig. Ontdek meer over vegan kaas in deze blogpost.
Kaas van cashewnoten
Een heerlijk eenvoudige kaas op basis van cashewnoten.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Porties: 1 kaasje
Ingrediënten
- 150 g cashewnoten, 8 uur geweekt
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 2 el citroensap
- 2 - 3 el water
- 1/4 tl zout
- 1 - 2 el edelgistvlokken, optioneel
- peper
Bereiding
- Doe alle ingrediënten, buiten de peper, in een blender of food processor en mix het geheel tot een smeuïge massa. Maal er voor gebruik flink wat grove peper op.
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan