Vegan spaghetti bolognese
Dit recept voor vegan spaghetti bolognese is een van onze populairste recepten. We kunnen jullie geen ongelijk geven. Een bord spaghetti smaakt altijd!
Spaghetti bolognese
Een heerlijk klassieke spaghetti bolognese.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- olijfolie
- 250 g spaghetti, of capellini
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 bakje champignons
- 2 wortelen
- 800 ml passata
- 2 el tomatenconcentraat
- 1 pakje vegan gehakt, of rode linzen
- 1/2 - 1 tl cayennepeper
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- peper
Voor erbij:
- geraspte vegan kaas
- gehakte olijven
Bereiding
- Neem een kookpot voor de saus en zet deze op een matig vuur. Giet er wat extra vierge olijfolie in.
- Schil de uien en snipper ze fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Stoof ze in de warme olijfolie, roer af en toe.
- Voeg de peper, oregano, gedroogde basilicum en cayennepeper erbij, roer even door elkaar en laat dit ongeveer een minuutje opwarmen.
- Snijd ondertussen de paprika, wortels en champignons in kleine stukjes en voeg ze toe aan de ui.
- Doe de linzen, tomatensaus en het tomatenconcentraat erbij en roer goed door elkaar. Laat dit minstens een half uur pruttelen tot de linzen gaar zijn (als je vegan gehakt gebruikt is het sneller klaar).
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Proef de saus en kruid naar smaak bij. Serveer met wat geroosterde pijnboompitten, olijven, verse basilicum, edelgist en/of vegan geraspte kaas. Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt ook zelf vegan parmezaan maken: maal hiervoor 100g cashewnoten met 3 el edelgistvlokken en kruid met flink wat zout.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan