Vegan roomkaas met bieslook op basis van tofu
Deze vegan roomkaas is heerlijk bij een vegan brunch of gewoon als broodbeleg. De basis van deze vegan kaas is tofu, wat deze spread meteen ook eiwitrijk maakt. Ook als je normaal geen tofu lust, moet je dit recept zeker even proberen!
Vegan roomkaas met bieslook op basis van tofu
Deze vegan spread met tofu is bijzonder snel klaar en heerlijk als vegan broodbeleg.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Ontbijt, Snack
Porties: 200 g
Ingrediënten
- 200 g tofu
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 2 el citroensap
- ½ tl gemalen zeezout
- ¼ tl knoflookpoeder
- 1 el water
- 10 g bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Meng alle ingrediënten, behalve de bieslook, in een keukenmachine of met een staafmixer en mix tot een gladde massa.
- Voeg eventueel 1-2 extra eetlepels water toe om de gewenste dikte te krijgen. Roer daarna de bieslook door de roomkaas.
- Schep in een bak en bewaar in de koelkast. Serveer op bagels, brood of toastjes.
Extra informatie
Recept en foto uit 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan