Vegan fondue kroketjes met miso en edelgistvlokken

Wat is er feestelijker dan een huisgemaakt kroketje? Dit recept voor vegan fondue kroketten zal geen enkele gast onberoerd laten. De miso en edelgistvlokken zijn hier heerlijke smaakmakers. Het is een perfect plantaardig alternatief voor kaaskroketten.

plantaardig hapje
plantaardig hapje
5 from 1 vote

Vegan fondue kroketjes met miso en edelgistvlokken

Terug naar de basis! En dat doen we met deze heerlijke vegan fondue kroketjes. Laat het smaken!
Soort gerecht: Hapjes
Voorbereiding: 30 minutes
Opstijven en bakken: 3 hours 2 minutes
Totaal: 3 hours 32 minutes
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Om te paneren:

  • 500 ml water
  • 1 tl johannesbroodpitmeel
  • Peper
  • Zout
  • Bloem
  • Paneermeel

Bereiding

  • Neem een kookpot met dikke bodem en maak een roux door de kokosolie te verwarmen en de bloem toe te voegen. Laat de bloemsmaak ‘uitbakken’. Los ondertussen de agar agar met een kloppertje op in 20 cl koude sojamelk.
  • Voeg de agar-melk als eerste toe aan de roux. Voeg daarna beetje bij beetje de overige 80 cl sojamelk toe en laat telkens de massa tot tegen het kookpunt komen.
  • Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, edelgistvlokken, witte miso en een drupje citroensap. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet de massa erin. Laat een 3-tal uur opstijven in de koelkast.
  • Nu beginnen we met paneren: mix met behulp van een staafmixer water met peper, zout en johannesbroodpitmeel. Laat 5 minuutjes staan, de massa zal dikker worden. Snij de kroketjes in de gewenste vorm en haal ze even kort door de bloem. Klop de overtollige bloem er goed af.
  • Haal de bebloemde kroketten door het waterbeslag en als laatste door het paneermeel.
  • Bak een 2-tal minuten goudbruin in voldoende frituurolie op 175°C en werk af met wat citroenzeste.

Extra informatie

Recept en foto uit DE BASIS Plantaardig van Pieter-Jan Lint. Uitgeverij: Minestrone Cookbooks.
Foto’s: Tony Le Duc © 2023
De basis Plantaardig
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: