Vegan eten in Kortrijk: onze hotspotguide

Op zoek naar een plekje in Kortrijk waar je vegan kan eten?  BE Vegan zocht het voor jou uit! Het vegan aanbod in de stad aan de Leie is voorlopig nog wat bescheiden, maar toch kan je er zonder problemen een vegan lunch plannen, een latte met havermelk slurpen in een uitnodigende koffiebar of een gezellige date met vrienden beleven in een restaurant.

Bakkerij Filip & Liraz – Kuurne

Bakkerij met vegan aanbod

Net buiten Kortrijk, in de randgemeente Kuurne, ligt bakkerij Filip & Liraz. De perfecte stop om je dagje Kortrijk te starten! Elke zaterdag vind je hier in de toonbank een ruim assortiment vegan koffiekoeken en gebak. Voor een verjaardag of speciale gelegenheid kan je ook een heerlijke vegan taart bestellen. De meeste broden en pistolets zijn gemaakt zonder dierlijke producten. Je wordt bediend door Liraz die zelf vegan is en dus graag een woordje uitleg geeft bij het vegan assortiment. Voor grotere hoeveelheden of wanneer je pas later op de dag kan langskomen, is het aanbevolen om op voorhand te bestellen.

WebsiteFacebookInstagram

De KleinKeuken – Kortrijk

Vegan restaurant – lunch & diner

De KleinKeuken is het enige volledig vegan restaurant in Kortrijk en mag dus absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek. Maar dat is zeker niet de enige reden om langs te gaan! Het Buda-eiland bruist van de creatieve energie en die tref je ook aan in de keuken met een menu dat regelmatig verandert. Vaste waarde op de lunchkaart is de burger met zoete aardappel frietjes. Zó lekker dat het moeilijk wordt om nog iets anders te kiezen, maar de wekelijkse suggestie stelt ook nooit teleur. ‘s Avonds werkt het restaurant met een aparte kaart.

WebsiteFacebookInstagram

Mary’s Irish Pub – Kortrijk

Vegan friendly Irish Bar & Restaurant – lunch & diner

In de imposante Irish Pub tegenover de Budascoop staan altijd meerdere vegan gerechten op de regelmatig wisselende kaart. Grote eters komen hier zeker aan hun trekken want de porties zijn royaal! Het interieur is indrukwekkend en nodigt uit voor een gezellig avondje uit. Bij mooi weer kan je buiten zitten op het terras of in de ruime tuin achteraan.

WebsiteFacebookInstagram

Vief Healthy Fast Food – Kortrijk

Vegan friendly wraps & bowls- ontbijt, lunch & vroege avond

Vief Healthy Fast Food bevindt zich in het centrum van Kortrijk op de hoek van het K shoppingcentrum. Ideaal als tussenstop bij een dagje winkelen! De keuken serveert ontbijt- en lunchbowls, wraps, soep en dessert. Er zijn enkele zitplaatsen voorzien of je kan kiezen voor takeaway. 

WebsiteFacebookInstagram

Hawaiian Poké Bowl – Kortrijk en Kuurne

Vegan friendly poké bar – lunch & diner

Hawaiian Poké Bowl is een vegan friendly keten die je in verschillende steden ziet opduiken. De zaak werkt volgens het populaire bowl concept: je kan er kiezen voor een van de vegan suggesties of je eigen bowl samenstellen. Je vindt een Hawaiian Poké Bowl op de Grote Markt van Kortrijk en er is een tweede vestiging in Ring Shopping Noord in Kuurne. De vestiging in het centrum is erg ruim en telt heel wat zitplaatsen. 

WebsiteFacebookInstagram

Naast Hawaiian Poké Bowl telt Kortrijk nog een aantal vegan friendly ketens: Mister Spaghetti en

Jilles Beer & Burgers.

Fluffy Falafel – Kortrijk

Vegan falafelzaak – lunch & avond

Voor de lekkerste falafel van Kortrijk moet je bij Fluffy falafel zijn! Deze zaak vind je op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemstraat. Uitbater Wasim ontvluchtte enkele jaren geleden het oorlogsgeweld in Syrië en bouwde in Kortrijk een cateringzaak uit dankzij het falafelrecept van zijn grootmoeder. Het verhaal van Wasim werd in een documentaire gegoten die te zien was op Canvas.

WebsiteFacebook

Bavet – Kortrijk

Vegan friendly spaghetti, spaghetti en nog meer spaghetti – lunch & diner

Zin in spaghetti? Dan ben je bij Bavet aan het juiste adres! Op het menu staan een aantal klassiekers en specials die vegan zijn of vegan te maken zijn, vraag dus gerust voor een vegan optie.

De Garage – Kortrijk

Bistro met vegan optie – lunch & diner

Nood aan een iets chiquer restaurantje? Bij De Garage kan je ‘s middags en ‘s avonds gezellig zitten in de modern ingerichte bistro. Op het menu staat er voor de vegans een groene curry met seizoensgroenten en rijst.

Izy Coffee – Kortrijk

Vegan friendly koffiebar

Zin in een vieruurtje? Izy Coffee maakt al jouw koffiespecialiteiten met plantaardige melk naar keuze, koemelk vind je hier zelfs niet. Ook het gebak is standaard vegan.

WebsiteFacebook   

Julia’s – Kortrijk

Vegan friendly koffiebar & health bar – ontbijt & lunch

Julia’s ligt vlak aan het station van Kortrijk, handig wanneer je een trein moet nemen! Naast koffiespecialiteiten met plantaardige melk behoren ook bowls, soep, salades en broodjes tot het aanbod.

WebsiteFacebook Instagram     

Petit Paris – Kortrijk

Vegan friendly eetcafé – lunch & diner

Petit Paris in de Rijselsestraat is één van de weinige zaken waar je edelgistvlokken kan krijgen bij de spaghetti. Verwacht hier geen uitgebreide vegan kaart, maar een aantal van de pasta’s kunnen vegan gemaakt worden. De pasta primavera zit boordevol fijngesneden groentjes en is een aanrader!

WebsiteFacebook

Frituur Groeninghe – Kortrijk

Vegan friendly frituur

Eerder zin in een frituur? Dan heb je in Kortrijk een aantal mogelijkheden! Frituur Groeninghe was de eerste frituur uit de regio die jaren geleden al uitpakte met vegan snacks. Nog steeds geniet je er een ruime keuze aan vegan balletjes, burgers en sauzen.

WebsiteFacebook

Frites à l’heure – Kortrijk

Vegan friendly frituur en bistro – avond

In deze zaak in de O.L.-Vrouwestraat vlakbij de Markt kan je frietjes afhalen van de frituur of uitgebreider tafelen in de bistro. Op beide kaarten vind je meerdere vegan gerechten die gemarkeerd zijn met een duidelijke legende.

WebsiteFacebook

Nog meer zin in frietjes? Bekijk zeker ook ons overzicht van vegan friendly frituren.