Vegan voorgerecht: tartaar met mango, gember en mihoen
Deze vegan tartaar is ideaal om te maken als je gasten krijgt. Je kunt alles van tevoren al voorbereiden en het opmaken is eenvoudig. De combinatie van mango, gember en tomaat is spectaculair en stoomt je smaakpapillen klaar voor het hoofdgerecht. Snijd de groenten en vruchten in mooie, fijne blokjes, dan blijven de torentjes straks goed staan.
Vegan voorgerecht: tartaar met mango, gember en mihoen
Dit is een fris en fruitig voorgerecht dat je heel snel op tafel tovert. De fijne mihoen noedels toppen het torentje perfect af en zorgen voor een vrolijke afwerking.
Soort gerecht: Brunch, Voorgerecht
Porties: 4 personen
Materiaal
- bakring
Ingrediënten
- 1/4 cantaloupe meloen, in kleine blokjes gesneden
- 1 mango, in kleine blokjes gesneden
- 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden en een beetje uitgelekt
- 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 1 verse rode peper, (naar smaak), fijngehakt
- 1 limoen, het sap en de geraspte schil
- klein stukje verse gemberwortel, geraspt
- zout, naar smaak
- olie, om in te frituren
- ca. 50 g rijstvermicelli, of mihoen
Bereiding
- Meng de stukjes cantaloupe, mango, tomaat en komkommer door elkaar. Breng op smaak met de rode peper, het limoensap en de -rasp, de gember en het zout. Laat even staan zodat de smaken kunnen mengen.
- Maak intussen de noedels. Verhit hiervoor een pannetje met een flinke laag frituurolie (bijvoorbeeld in een klein gietijzeren pannetje met ca. 200 ml olie). Test met een mihoensliertje of de olie heet genoeg is, het moet meteen wit oppoffen. Zet een met keukenpapier bedekte vergiet of kom klaar. Trek de rijstvermicelli een beetje uit elkaar en frituur kleine plukjes tegelijk, slechts enkele seconden. Je wilt de plukjes mooi wit houden en niet bruin bakken.
- Gebruik een bakring om op elk bord een mooi tartaartorentje te maken. Vul de ring met de stukjes groenten en vruchten en druk een beetje aan. Trek de ring er voorzichtig, recht omhoog, af en zet een toef gefrituurde mihoen boven op de tartaar.
Extra informatie
Recept en foto uit Very Merry Vegan December van Maartje Borst. Uitgeverij: Kosmos
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan