Edamame met ‘cheese & onion’ smaak
Edamame of groene sojabonen zijn de onrijpe peulen van de sojaplant. Ze worden vaak geserveerd als snack bij Aziatische gerechten of als onderdeel van een poké bowl. Edamame zijn steeds populairder geworden en je vindt ze dan ook in de diepvries van heel wat supermarkten, zoals Delhaize en Bio-Planet. Naast eiwitten bevatten deze bonen ook vezels, ijzer en calcium. Omwille van de lectine in peulvruchten is het wel aangeraden om de bonen even te koken voor je ze opeet. De peul van de edamame is heel draderig en wordt daarom niet opgegeten. Deze cheese & onion edamame kan je zo serveren op een feestje als alternatief voor chips.
Edamame met ‘cheese & onion’ smaak
Ingrediënten
- 1 el edelgistvlokken
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl zout
- 250 g edamame, diepgevroren
- 1 tl olijfolie
- ½ tl azijn
Bereiding
- Maal de edelgistvlokken fijn tot een poeder en vermeng dit met het uienpoeder en zout.
- Kook de bevroren edamame in 2 tot 3 minuten gaar en giet ze af. Schep ze meteen om met de smaakmakers.
- Laat een paar minuten rusten en dien op; de stoom van de edamame zorgt voor nog meer uiengeur.