Edamame met ‘cheese & onion’ smaak

Edamame of groene sojabonen zijn de onrijpe peulen van de sojaplant. Ze worden vaak geserveerd als snack bij Aziatische gerechten of als onderdeel van een poké bowl. Edamame zijn steeds populairder geworden en je vindt ze dan ook in de diepvries van heel wat supermarkten, zoals Delhaize en Bio-Planet. Naast eiwitten bevatten deze bonen ook vezels, ijzer en calcium. Omwille van de lectine in peulvruchten is het wel aangeraden om de bonen even te koken voor je ze opeet. De peul van de edamame is heel draderig en wordt daarom niet opgegeten. Deze cheese & onion edamame kan je zo serveren op een feestje als alternatief voor chips.

vegan-hapje
vegan-hapje
5 from 1 vote

Edamame met ‘cheese & onion’ smaak

Serveer op je volgende feestje eens deze heerlijke edamameboontjes met cheese & onion smaak. Een verrassend alternatief voor chips!
Soort gerecht: Hapjes, Snack, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 el edelgistvlokken
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl zout
  • 250 g edamame, diepgevroren
  • 1 tl olijfolie
  • ½ tl azijn

Bereiding

  • Maal de edelgistvlokken fijn tot een poeder en vermeng dit met het uienpoeder en zout.
  • Kook de bevroren edamame in 2 tot 3 minuten gaar en giet ze af. Schep ze meteen om met de smaakmakers.
  • Laat een paar minuten rusten en dien op; de stoom van de edamame zorgt voor nog meer uiengeur.

Extra informatie

JapanEasy-kookboek
Recept en foto’s uit Vegan Japan Easy, Klassieke en moderne vegan Japanse gerechten van Tim Anderson. Verschenen bij uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: