Miniquiches met olijven en zongedroogde tomaat

Deze heerlijke miniquiches zonder ei kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Serveer ze met een slaatje of gewoon als feestelijk aperitiefhapje. Ze zijn glutenvrij en als je geen sojamelk, maar een andere plantaardige melk gebruikt, zijn ze ook sojavrij.

recept veganistische miniquiche met tomaat

recept vegan quiche met zongedroogde tomaat
5 from 3 votes

Miniquiches met olijven en zongedroogde tomaat

Deze heerlijke quiches zonder ei zijn gemakkelijk klaar te maken en leuk als onderdeel van een brunch of als aperitiefhapje. Ze zijn glutenvrij en mogelijk ook sojavrij.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Bereidingstijd: 20 minutes
Tijd om de cashewnoten te weken: 12 hours
Totaal: 12 hours 30 minutes
Porties: 15 miniquiches van 5 cm

Ingrediënten

  • 1 cup cashewnoten, 12u geweekt in water, afgegoten en afgespoeld. Ook als je een heel krachtige blender hebt, moeten de cashewnoten geweekt zijn. (1 cup = 150g)
  • ¼ cup ongezoete plantaardige melk, (¼ cup = 60 ml)
  • ¼ cup olijfolie, (¼ cup = 60 ml)
  • ¼ cup kikkererwtenbloem, (¼ cup = 60 ml)
  • 2 el maïszetmeel, of tapiocabloem
  • 1 el edelgistvlokken
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen mosterdpoeder
  • tl gemalen zwarte peper
  • ½ cup zwarte of groene olijven, fijngehakt (½ cup = 125 ml)
  • ¼ cup zongedroogde tomaten, fijngehakt (¼ cup = 60 ml)
  • 1 à 2 pruimtomaten, in fijne plakjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een (mini)muffinbakvorm in met een beetje olijfolie. Gebruik bij voorkeur een vorm uit silicone.
  • Meng cashewnoten, melk, olie, kikkererwtenbloem, maïszetmeel, edelgistvlokken, zout, mosterdpoeder en peper in een foodprocessor tot een egale romige massa. Onderbreek het mixen af en toe om de zijkanten af te schrapen met een pannenlikker.
  • Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe en mix heel kort zodat alles gemengd is, maar de stukjes olijven en zongedroogde tomaat intact blijven.
  • Schep het mengsel in de muffinvormpjes en garneer met een schijfje tomaat. Bak gedurende 20-25 minuten tot de vulling stevig aanvoelt en de bovenkant goudbruin gekleurd is.
  • Laat minimum een kwartiertje afkoelen in de bakvorm vooraleer je ze opdient.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept