Vegan omelet: een luchtige, Franse omelet zonder ei
Het ziet eruit als een omelet, het smaakt als een omelet en is in een mum van tijd klaar! Niemand minder dan Gaz Oakley de bekende chef van het YouTube-kanaal Avant Garde Vegan deelt zijn geheim om een perfecte omelet zonder ei te maken. Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft de omelet een lekkere eismaak.
Serveer de omelet met een lekkere vulling naar keuze.
Vegan omelet: een luchtige, Franse omelet zonder ei
Om een prachtige luchtige omelet te maken, heb je geen ei nodig! Een eenvoudig recept van chef Gaz Oakley.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 280 g tofu, drooggedept
- 5 el kikkererwtenmeel, of meer indien nodig
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl kala namak, zwart zout dat je o.a. in de biologische supermarkt vindt
- ½ tl uienpoeder
- 1 tl zeezout
- 1 tl peper, gemalen
- 180 ml plantaardige melk, ongezoet
- plantaardige olie, om in te bakken
Lekker als vulling:
- tomaten, gemengd
- sla
- vegan kaas, geraspt
Bereiding
- Pureer alle ingrediënten behalve de plantaardige olie in een blender glad. Het beslag moet dik maar schenkbaar zijn. Als het beslag te vloeibaar is, voeg je nog wat kikkererwtenmeel toe.
- Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep met een soeplepel zoveel beslag in de pan dat de bodem is bedekt. Spreid het beslag met de achterkant van de soeplepel uit. Bak de omelet 3 minuten en keer voorzichtig met een paletmes om.
- Bak nog 3 minuten. Schep dan een vulling naar keuze in het midden van de omelet, vouw de omelet voorzichtig dubbel, haal uit de pan en serveer.
Extra informatie
Recept en foto uit Plants Only Kitchen van Gaz Oakley. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan