Vegan Frittata
Frittata is een handige manier om restjes groenten in te verwerken. Heerlijk als ontbijt of brunch en de restjes neem je de volgende dag gewoon mee als lunch!
Vegan frittata
Deze frittata is eigenlijk een hartige ontbijttaart. Heerlijk als onderdeel van een brunch of om mee te nemen op de trein.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- ¼ cup couscous, (40 à 50 g)
- 1 ui
- 3 tenen look
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 250 g tofu
- 200 g spinazie
- 2 tl vegan pesto
- 1 tl mosterd
- ¼ tl kurkuma
- 2 tl tahini
- 1 tl maïzena , of arrowroot
- ⅓ cup sojamelk, ongezoet (80 à 100 ml)
- 2 el edelgist
- 2 el sojasaus
Bereiding
- Maak je couscous klaar door eenzelfde hoeveelheid water erop te gieten, zo wordt deze snel zacht.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui fijn. Plet de knoflook en hak deze in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan op een middenhoog vuur. Bak de ui en look hierin tot deze zacht en helder worden. Voeg de spinazie in kleine beetjes toe, tot deze zacht wordt.
- Verbrokkel de tofu in een blender of keukenrobot en voeg de pesto, mosterd, kurkuma, tahini, maïzena, melk, edelgist en sojasaus toe. Mix tot dit een smeuïge brij wordt.
- Voeg het tofumengsel toe aan de ui, knoflook en spinazie en meng goed door elkaar.
- Giet dit in een ingevette bakvorm en plaats dit 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Laat de ontbijttaart afkoelen en eet smakelijk!
Extra informatie
Vind je dit een beetje veel werk voor ’s ochtends? Maak de ontbijttaart dan de dag voordien klaar en warm ze ’s ochtends eventjes op. Ook lekker als lunch met een frisse salade erbij.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
ook weer lekker, ik maakte het met qiunoa omdat het gluten vrij moest zijn.
was ook lekker