, , ,

Eiersalade zonder ei

Voor deze vegan eiersalade zonder ei gebruiken we tofu als basis en zwart zout of kala namak voor de smaak. Je vindt kala namak in de meeste vegan webshops en ook in sommige Aziatische supermarkten.

recept vegan eiersalade zonder ei

Eiersalade zonder ei

Deze vegan eiersalade is het bewijs dat vegans echt helemaal niks hoeven te missen. Om de eismaak te krijgen, gebruiken we in dit recept zwart zout of kala namak. Heerlijk als broodbeleg.
Soort gerecht: Hapjes, Lunch, Ontbijt
Keuken: Belgisch
Totaal: 5 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g tofu
  • 2 el veganaise
  • 1 el mosterd
  • ¼ tl lookpoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • ½ tl zwart zout (kala namak)*
  • ½ el appelciderazijn
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 2 el peterselie, optioneel
  • peper

Bereiding

  • Prak de tofu en meng alle andere ingrediënten er door.
  • Je kunt wat extra bieslook en lente-uitjes nemen om je tofu-salade mooi af te werken.
  • Smakelijk!

Extra informatie

  • Je kunt ook gewoon zout gebruiken, maar kala namak geeft een lichte eiersmaak aan gerechten en past hier dus perfect.
Recept en foto's van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *