Eiersalade zonder ei
Voor deze vegan eiersalade zonder ei gebruiken we tofu als basis en zwart zout of kala namak voor de smaak. Je vindt kala namak in de meeste vegan webshops en ook in sommige Aziatische supermarkten.
Eiersalade zonder ei
Deze vegan eiersalade is het bewijs dat vegans echt helemaal niks hoeven te missen. Om de eismaak te krijgen, gebruiken we in dit recept zwart zout of kala namak. Heerlijk als broodbeleg.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Lunch, Ontbijt
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 250 g tofu
- 2 el veganaise
- 1 el mosterd
- ¼ tl lookpoeder
- ¼ tl kurkuma
- ½ tl zwart zout (kala namak)*
- ½ el appelciderazijn
- 2 el bieslook, gehakt
- 2 el peterselie, optioneel
- peper
Bereiding
- Prak de tofu en meng alle andere ingrediënten er door.
- Je kunt wat extra bieslook en lente-uitjes nemen om je tofu-salade mooi af te werken.
- Smakelijk!
Extra informatie
- Je kunt ook gewoon zout gebruiken, maar kala namak geeft een lichte eiersmaak aan gerechten en past hier dus perfect.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!