Vegan quiche met tofu
Quiche zonder ei? Dat kan! Dit recept voor quiche met tofu moet je zeker eens proberen!
Vegan quiche
Bij deze quiche zonder ei wijken we iets af van de klassieke quiche en laten we de korst weg. Heb je toch liever een korstje dan kan je vegan bladerdeeg gebruiken.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Porties: 1 quiche van 18 cm
Ingrediënten
- 400 g tofu
- 2 el maïszetmeel, of arrowroot
- 3 el edelgist
- 4 el peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwart zout
- peper
- 150 g champignons, in schijfjes gesneden
- 100 g erwten
- 3 lente-uitjes, gehakt
- 1 teentje look, fijngehakt
- 2 el citroensap
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C. Stoof ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan voor ongeveer 5 minuten.
- Doe alle ingrediënten voor de tofu-mengeling in een blender en mix.
- Meng de tofu-mengeling en vulling door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm van 18 cm.
- Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen voordat je ze snijdt.
- Smakelijk !
Extra informatie
Tip: Wil je toch een bodem? Een snelle manier hiervoor is om tortilla’s (die dingen waar je een wrap mee maakt) te gebruiken of kant-en-klaar plantaardig bladerdeeg.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Een goed alternatief maar de volgende keer zou ik enkele aanpassingen doen. Meer arrowroot want het vrij nat. Minder erwtjes want die overheersen naar mijn mening en meer kruiden toevoegen.