,

Vegan quiche met tofu

Quiche zonder ei? Dat kan! Dit recept voor quiche met tofu moet je zeker eens proberen!

 

vegan recept quiche met tofu

Vegan quiche

Bij deze quiche zonder ei wijken we iets af van de klassieke quiche en laten we de korst weg. Heb je toch liever een korstje dan kan je vegan bladerdeeg gebruiken.
Soort gerecht: Lunch
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 15 minutes
Tijd in de oven: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Porties: 1 quiche van 18 cm

Ingrediënten

  • 400 g tofu
  • 2 el maïszetmeel, of arrowroot
  • 3 el edelgist
  • 4 el peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwart zout
  • peper
  • 150 g champignons, in schijfjes gesneden
  • 100 g erwten
  • 3 lente-uitjes, gehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C. Stoof ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Doe alle ingrediënten voor de tofu-mengeling in een blender en mix.
  • Meng de tofu-mengeling en vulling door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm van 18 cm.
  • Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen voordat je ze snijdt.
  • Smakelijk !
    quiche met tofu en erwtjes

Extra informatie

 
Tip: Wil je toch een bodem? Een snelle manier hiervoor is om tortilla’s (die dingen waar je een wrap mee maakt) te gebruiken of kant-en-klaar plantaardig bladerdeeg.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *