Vegan quiche met broccoli en spinazie

Voor een lekkere quiche heb je geen eieren nodig! Deze quiche zonder ei is minstens even lekker. Tofu is een uitstekende eivervanger in dit recept. Deze quiche met broccoli en spinazie is lekker met een fris slaatje.

recept quiche met tofu
recept vegan quiche met tofu
5 from 1 vote

Vegan quiche met broccoli en spinazie

Met dit recept maak je een heerlijke vegan quiche zonder ei. De combinatie van tofu, broccoli en spinazie voorziet je bovendien meteen van een stevige portie calcium en ijzer.
Soort gerecht: Lunch
Voorbereiding: 50 minutes

Ingrediënten

  • 1 vel vegan bladerdeeg
  • 250 g verse spinazie
  • 1 broccoli, middelgroot
  • 1 teentje look
  • 1 blok tofu, ongeveer 350g
  • 4 tl currykruiden
  • 2 tl kurkuma
  • 2 el ongezoete amandelmelk
  • 2 el citroensap
  • peper en zout, eventueel kala namak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stoom de broccoli gaar tot je er met je vork vlotjes in kan prikken.
  • Bak de spinazie in een pan met olijfolie en look. Kruid af met peper en zout.
  • Mix de tofu, currykruiden, kurkuma, amandelmelk, citroensap, peper en zout in een blender tot een glad mengsel. Tip: gebruik kala namak om de smaak van ei te krijgen.
  • Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Meng het tofumengsel met de spinazie en broccoli en stort dit mengsel in de taartvorm.
  • Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer warm of koud met een salade. Smakelijk!
    recept vegan quiche met tofu

Extra informatie

Foto's en recept van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal Vegan by Janne.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan