Scrambled tofu
Roerei zonder ei. Het klinkt wat vreemd maar tofu is de perfecte basis voor vegan roerei! Om de smaak van ei te verkrijgen, gebruiken we in dit recept kala namak of zwart zout. Je vindt dit in heel wat vegan webshops of in sommige Aziatische supermarkten.
Scrambled tofu
Supersnel en makkelijk recept voor vegan roerei.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 200 g tofu
- 1 el edelgist, optioneel
- 1/2 tl zwart zout
- 1/2 tl paprika poeder
- peper
- water
- 1/2 rode ui, in halve maantjes
- 1 handjevol spinazie, vers
Bereiding
- Laat de tofu uitlekken tussen twee theedoeken met flink wat gewicht erop.
- Stoof de ui in wat olie in een pan. Wanneer deze bijna gaar is, voeg je de spinazie toe. Haal de ui en spinazie even uit de pan.
- Prak de tofu met een vork in kleine stukken. Meng de edelgist, paprikapoeder, zwart zout en peper met een klein beetje water en doe dit bij de tofu. Meng en bak in de pan voor ongeveer 5 à 10 minuten op middenhoog vuur (zorg dat je goed roert en de aangebakken stukjes mee omroert).
- Voeg de ui en spinazie er op het einde aan toe.
Extra informatie
Je kunt deze scramble ook prima op zichzelf eten, het is dan lekker om wat tomaatjes en paprika met de ui mee te bakken.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan