Vegan noedelsoep met zoete aardappel, gember en kurkuma

Deze vegan noedelsoep barst van de rijke smaken. De vezelrijke zoete aardappel zorgt voor een lang verzadigingsgevoel. Ingrediënten zoals gember, witte miso en kurkuma geven deze soep een unieke smaak. 

Ontdek ook onze andere recepten voor misosoep: met zijden tofu of deze Japanse met onder andere wortel, prei en paprika.

plantaardige soep
plantaardige soep
5 from 1 vote

Vegan noedelsoep met zoete aardappel, gember en kurkuma

Dit recept voor vegan noedelsoep met zoete aardappel, gember, miso en kurkuma is een echt smaakbommetje. Bovendien zet je al in 25 minuten een dampende kom op tafel.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 25 minutes
Porties: 2 porties/ personen

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 4 lente-uien, het witte gedeelte, fijngesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 stukje verse gember (± 3 cm), geraspt
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el witte misopasta
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g ramennoedels
  • 1 el kookolie
  • 200 g shiitakes, in schijfjes
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 limoen, het sap, als topping
  • sesamzaad, als topping
  • korianderblaadjes, als topping

Bereiding

  • Verwarm de plantaardige olie in een middelgrote kookpot op een middelhoog vuur en voeg de versnipperde look en fijngesneden lente-ui toe. Stoof 2 minuten aan.
  • Voeg de groentebouillon, de kokosmelk, de geraspte gember en het kurkumapoeder toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg, wanneer de soep kookt, de zoete aardappel toe en laat 4 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg in de laatste minuut de witte misopasta en de verse spinazie toe. Haal de soep dan van het vuur.
  • Kook de ramennoedels in gezouten water in een aparte pot volgens de instructies op de verpakking, laat uitlekken en spoel af met koud water.
  • Verwarm 1 el kookolie in een aparte pot op een middelhoog vuur en stoof de shiitakes goudbruin. Haal de pan van het vuur en blus de champignons met 1 el sojasaus.
  • Verdeel de soep over twee kommen, voeg de ramennoedels toe en werk af met de gebakken champignons.
  • Serveer met sesamzaad, een beetje limoensap en wat korianderblaadjes.

Extra informatie

Recept uit Dinner Served van Morgane Van Marcke. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts.
Borgerhoff & Lamberigts | Dinner Served
Foto’s: Maarten Van Meerbeek.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: