Misosoep met zijden tofu
Dit is een traditioneel recept voor misosoep zoals je het in Japan zou eten met rauwe zijden tofublokjes.
Miso shiru met zijden tofublokjes en wakame
Misosoep is een echte Japanse klassieker die de meeste onder jullie wel al eens geproefd zullen hebben op restaurant. Dit is een fantastisch recept voor een authentieke Japanse misosoep met blokjes zijden tofu en wakame.
Soort gerecht: Lunch
Keuken: Oosters
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 600 ml water
- 1 el miso, rode of witte miso naar smaak
- 1 el wakame
- ½ el kombu dashi korrels, (kelp bouillon)
- 300 g zijden tofu, in blokjes gesneden
Voor erbij
- lente-ui, optioneel
Bereiding
- Los de kombu dashi op in een pan met water en voeg de wakame toe. Breng vervolgens aan de kook. De wakame zal aan volume toenemen dus kies een voldoende grote kom.
- Meng de misopasta in een klein kommetje met een beetje van de soep tot deze opgelost is. Zorg ervoor dat er geen klontertjes meer overblijven om onaangename verrassingen te vermijden.
- Voeg de opgeloste miso toe aan de soep.
- Verlaag het vuur zodat de miso niet meekookt. Voeg vervolgens de blokjes tofu toe.
- Verdeel de soep in serveerkommen. Werk af met wat verse lente-ui.
- Ittadakimasu! (Smakelijk!)
Extra informatie
Tip: Traditioneel wordt de zijden tofu rauw gegeten. Houd je niet zo van de textuur en smaak van rauwe tofu, dan kan je ook gewone tofu nemen die je even frituurt voor je deze aan de soep toevoegt.
Recept en foto van The Plantiful Japanese
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Simpel, snel en goed.