Vegan dumplings met tofu en gember

Dit recept is een eenvoudige en lichte variant op dumplings. Dumpling is een overkoepelende term voor gevulde deeghapjes. In dit geval maken we ze met rijstvellen, die beschikbaar zijn in de meeste supermarkten, en vullen we ze rijkelijk met groenten en tofu. Door ze nog even in de pan te gooien, worden ze zalig crispy. Ideaal om te dippen in je favoriete (chili)saus.

plantaardige dumpling
plantaardige dumpling
5 from 1 vote

Vegan dumplings met tofu en gember

Deze krokante vegan dumplings met rijstvellen (ook wel summer rolls genoemd) zijn het ideale bijgerecht of hapje. Je kan ze ook als hoofdgerecht klaarmaken, door wat extra groentjes toe te voegen of eventueel met een lichte salade van rucola ernaast.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 100 g wortel, geraspt
  • 6 lente-uien, in stukjes
  • 100 g wittekool, in fijne stukjes
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 250 g stevige tofu, uitgelekt, in kleine stukjes gebroken
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl chilipasta
  • 20 rijstvellen
  • Chilisaus, optioneel

Bereiding

  • Verwarm de eerste eetlepel olie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de look, wortel, ui, wittekool en geraspte gember tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de tofu toe aan de pan, samen met de sojasaus en chilipasta en stoof nog 2 minuten verder.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Doe 3 l lauwwarm water in een grote ronde schaal en maak je aanrecht schoon en een beetje nat.
  • Week je eerste rijstvel 5 seconden in het water; het is zacht, maar nog steeds stevig.
  • Leg het natte rijstvel op het aanrecht en plaats in het midden 2 grote el van de vulling.
  • Plooi de linker- en rechterkant van het rijstvel over de vulling en plooi nu de onderzijde over de andere twee geplooide zijden. Duw alles stevig samen. Rol de dumpling naar boven toe tot het rolletje dicht is. Om de dumplings extra stevig te maken rol je de gevulde dumpling in een tweede rijstvel op dezelfde manier.
  • Leg de gemaakte rijstrolletjes opzij, eventueel op een natgemaakt stukje bakpapier.
  • Verwarm de tweede el olie op een middelhoog vuur in een antikleefpan en leg hier enkele rolletjes in. Zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken.
  • Bak ze 2 minuten aan elke zijde (of tot ze goudbruin en krokant zijn).
  • Serveer ze met je favoriete chilisaus.

Extra informatie

Recept en foto uit Dinner Served van Morgane Van Marcke. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts 
Foto: Maarten Van Meerbeek
Borgerhoff & Lamberigts | Dinner Served
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: