, ,

Vegan gerookte zalm

Op vegan gerookte zalm in de supermarkt is het nog even wachten. Gelukkig kan je dit ook zelf maken met wortel! Heerlijk als aperitiefhapje op een toastje of op een bagel met vegan creamcheese.

 

Recept veganistische gerookte zalm van wortel

 

Vegan gerookte zalm

Serveer deze vegan gerookte zalm op jouw volgende feestje. Wedden dat jouw gasten onder de indruk zullen zijn?
Soort gerecht: Hapjes, Lunch, Voorgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
In de oven: 1 hour
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 4 bagels

Ingrediënten

  • 2 wortels, (grote)
  • 400 ml water
  • 100 ml appelciderazijn
  • 3 el witte miso
  • 2 el liquid smoke, te koop in webshops
  • 2 norivellen, versnipperd
  • peper & zout

Serveersuggestie:

  • 4 vegan bagels
  • vegan creamcheese, (bv. Violife)
  • verse dille
  • rode ajuin
  • kappertjes

Bereiding

  • Schil de wortels en maak lange dunne slierten met een dunschiller. Gooi de stukken wortel die je overhoudt niet weg, maar bewaar ze voor in de soep of als tussendoortje om te snacken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Doe het water, de appelciderazijn, de miso, liquid smoke en de versnipperde norivellen in een blender en mix tot je een gladde marinade hebt.
  • Leg de wortels in een ovenschaal en giet de marinade erover. Meng tot alle stukjes wortel goed door de marinade bedekt zijn.
  • Bedek de ovenschaal en zet 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 100°C en bak 45 minuten.
  • Laat de wortels afkoelen in de marinade en zet deze daarna in de koelkast tot gebruik.
  • Serveersuggestie: Beleg de bagels met vegan creamcheese en daarna met de gerookte zalm. Garneer met verse dille, kappertjes en rode ajuin in heel dunne ringen.
    Smakelijk!
    veganistische zalm van wortel

Extra informatie

Heb je tijd om de vegan zalm 2 dagen op voorhand te maken, dan kan je een verkort recept gebruiken zonder oven. Stoom de wortelslierten tot ze beetgaar maar niet te zacht zijn.  Bedek de wortelslierten met de marinade en zet deze in een bakje in de koelkast gedurende 48 uur. 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *