Pizza Margherita
Echte Italiaanse pizza is het lekkerst zonder al te veel toppings. Dit vegan recept voor Italiaanse pizza margherita komt verbazend dicht bij het origineel.
Pizza margherita
Waan jezelf in Italië met deze heerlijke vegan pizza.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 1 pizza
Ingrediënten
- 1 glutenvrije pizzabodem, of een gewone pizzabodem als je niet glutenvrij eet
- enkele el pizzasaus
- enkele plakjes tomaat
- 5 blaadjes basilicum
- 3 el cashewmozzarella
- ½ handje rucola
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
- Neem een voorgebakken pizzabodem en bestrijk hem met pizzasaus. Let erop dat je niet te veel saus gebruikt, want dan wordt de bodem te nat en zal hij minder krokant worden.
- Beleg de pizza verder met de schijfjes tomaat, basilicum en cashewmozzarella.
- Bak de pizza een 7-tal minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk af met rucola en olijfolie.
Extra informatie
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!