,

Pizza Margherita

Echte Italiaanse pizza is het lekkerst zonder al te veel toppings. Dit vegan recept voor Italiaanse pizza margherita komt verbazend dicht bij het origineel.

veganistisch recept mozzarella met cashewnoten

Pizza margherita

Waan jezelf in Italië met deze heerlijke vegan pizza.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totaal: 30 minutes
Porties: 1 pizza

Ingrediënten

  • 1 glutenvrije pizzabodem, of een gewone pizzabodem als je niet glutenvrij eet
  • enkele el pizzasaus
  • enkele plakjes tomaat
  • 5 blaadjes basilicum
  • 3 el cashewmozzarella
  • ½ handje rucola
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  • Neem een voorgebakken pizzabodem en bestrijk hem met pizzasaus. Let erop dat je niet te veel saus gebruikt, want dan wordt de bodem te nat en zal hij minder krokant worden.
  • Beleg de pizza verder met de schijfjes tomaat, basilicum en cashewmozzarella.
  • Bak de pizza een 7-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  • Werk af met rucola en olijfolie.

Extra informatie

vegan kookboek Plan Vegan Nathalie Meskens
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *