De lekkerste recepten met pindakaas

Ondanks de wat verwarrende benamingen pindakaas en peanut butter is deze populaire spread met pinda uiteraard volledig veganproof. En maar best ook want met pindakaas kan je heel wat heerlijke gerechten klaarmaken. Voor deze blog selecteerden we onze lekkerste recepten met pindakaas.

vegan broodbeleg pindakaas

In zijn pure vorm is pindakaas een spread van heel fijngemalen pinda’s. Met een goede keukenmachine kan je dit dus ook zelf maken. Sommige producenten voegen zout, suiker of geharde plantaardige vetten zoals palmvet of zonnebloemolie toe. Dit kan je terugvinden bij de ingrediënten. 

Pinda’s bevatten veel gezonde vetten, eiwitten en vezels en zijn een echte energiebom.  Wist je trouwens dat pinda’s behoren tot de familie van de peulvruchten? Omdat de pinda qua eigenschappen en samenstelling op noten lijkt, wordt de pinda in de gezondheidsrichtlijnen toch tot de noten gerekend. 

Kan jij nog wat pindakaasinspiratie gebruiken? Probeer dan zeker eens volgende recepten:

1. Toast met pindakaas

recept vegan toast met pindakaas frambozenjam gekaramelliseerde banaan en tahinkokosroom
Met dit recept maak je een heerlijk decadente toast met pindakaas, frambozenjam, gekaramelliseerde banaan en kokos-tahinroom.
Naar het recept

2. Koekjes met pindakaas

veganistische koekjes met pindakaas en confituur
Als je confituur zonder suiker gebruikt, zijn deze koekjes volledig suikervrij. Dit recept is supersimpel om te maken en voedzaam.
Naar het recept

3. Satés met pindasaus

vegan-saté
Dit recept voor vegan satés met pindasaus is om duimen en vingers af te likken. Deze heerlijk gebakken vegan kipstukjes met een romige, smaakvolle pindasaus zijn streetfood op zijn best!
Naar het recept

4. Pindahummus

recept vegan hummus met pinda
Een heerlijk smeuïge hummus met pindakaas. Heerlijk in een buddha bowl of als broodbeleg.
Naar het recept

5. Chocolade-pindarepen

recept vegan pindakaas-chocoladerepen
Dit recept is echt heel eenvoudig. Deze repen zijn ideaal als tussendoortje, dessert of om mee te nemen als traktatie op het werk bijvoorbeeld
Naar het recept

6. Smoothie met pindakaas

veganistisch recept banaan pindakaassmoothie
Een heerlijk eenvoudige smoothie.
Naar het recept