Bloemkoolsoep met vegan roomkaas

Combineer twee klassiekers – gebakken bloemkool met vegan kaas en een kom dampende soep – en je krijgt heerlijk comfortfood! Je zou bijna niet geloven dat deze rijke, romige bloemkoolsoep vegan is, of zo makkelijk te bereiden. Dit recept staat trouwens binnen een halfuur op tafel.

soep plantaardig
soep plantaardig
5 from 2 votes

Bloemkoolsoep met vegan roomkaas

Op zoek naar een romige vegan soep? Wat dacht je van dit recept met bloemkool en vegan roomkaas? Ideaal comfortfood! Werk af met wat verse bieslook en peper.
Soort gerecht: Lunch, Voorgerecht
Bereidingstijd: 10 minutes
Oventijd: 20 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool, bladeren verwijderd en in roosjes gebroken
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el vegan roomkaas
  • 500 ml hete vegan groentebouillon
  • 300 ml ongezoete sojadrink
  • Handvol bieslook, fijngehakt
  • Flinke snuf zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Leg de bloemkoolroosjes in een braadslede en sprenkel de olie erover. Rooster ze 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en schep ze in een powerblender. Voeg de roomkaas, groentebouillon en sojadrink toe, en pureer het mengsel op de hoogste stand helemaal glad. (Als je een staafmixer gebruikt, verdeel de ingrediënten dan over een grote pan of kom en pureer ze helemaal glad.)
  • Roer tot slot een groot deel van de bieslook door de soep en breng hem op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper. Verdeel de soep over vier verwarmde kommen en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook en zwarte peper – en voeg eventueel nog een scheutje extra vergine olijfolie toe.

Extra informatie

Tips:
 
Recept en foto uit 5 Ingrediënten Vegan van Katy Beskow. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: