Granita van bloedappelsien en citroen
Granita is een zalig zomers vegan dessert, afkomstig uit Italië. Dit vegan recept met bloedappelsien en citroen is de ideale verfrissing op een zwoele zomerdag. In tegenstelling tot een gladde sorbet bevat granita gebroken ijskristallen – en het is makkelijker te bereiden dan je denkt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig!
Meer vegan ijsjes? Probeer zeker ook eens deze zomerse vegan dessertjes: Waterijsjes van komkommer en rabarber, Chocolade banaan-ijsjes met leuke toppings, Bananenijs of deze heerlijke salty banana-peanut ice.
Granita van bloedappelsien en citroen
Ingrediënten
- 8 biologische bloedsinaasappels, het sap
- 2 biologische citroenen, het sap
- 50 g basterdsuiker
Bereiding
- Verwarm het sinaasappel- en citroensap samen met de suiker in een pan op middelhoog vuur en laat het mengsel 3-4 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost.
- Schenk het in een ondiep diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer.
- Roer alles goed door met een vork, zodat alle bevroren stukjes loskomen, en zet het bakje nog eens 30 minuten in de vriezer. Roer er dan weer met je vork door en zet het opnieuw 30 minuten in de vriezer.
- Na de laatste 30 minuten roer je het geheel nog een keer goed door, zodat alles volledig gekristalliseerd is. Serveer meteen.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!