Bladerdeeghapje met spinazie en zongedroogde tomaten
Bladerdeeghapjes zijn een must op elk feestje! Deze rolletjes met spinazie, zongedroogde tomaten en vegan kaas zijn heel gemakkelijk om te maken en iedereen vindt ze lekker. Je kan gerust variëren met de vulling door bijvoorbeeld stukjes olijf toe te voegen of met tomatensaus maak je er heerlijke pizzarolletjes van.
Bladerdeeghapje met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Deze eenvoudige bladerdeeghapjes met spinazie en zongedroogde tomaten zijn snel klaar en vallen gegarandeerd bij iedereen in de smaak.
Soort gerecht: Hapjes
Porties: 15 rolletjes
Ingrediënten
- 1 pakje vegan bladerdeeg
- 300 g spinazie
- 100 g vegan kaas, geraspt
- 1 handje zongedroogde tomaten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el provençaalse kruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Blancheer de spinazie en laat de spinazie goed uitlekken. Laat even afkoelen en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met olijfolie. Verdeel de spinazie over het deeg. Beleg met de geraspte vegan kaas, zonnebloempitten, stukjes zongedroogde tomaat en de provençaalse kruiden.
- Rol het bladerdeeg op en maak een lange rol. Snijd de rol in ringen van 1 à 2 cm met een scherp mes.
- Verdeel de ringen over een bakplaat met bakpapier. De bladerdeegrolletjes zullen uitzetten dus zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen.
- Bak de bladerdeegrolletjes 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin kleuren.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!