Bruschetta met tapenade van olijven
Hapjes voor bij het aperitief hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een eenvoudige tapenade van olijven valt bij iedereen in de smaak! Heel wat recepten bevatten ansjovis, maar deze tapenade is net zo lekker zonder. Voor dit recept hoef je enkel alle ingrediënten te mengen én je kan dit al de dag van tevoren bereiden. Het ideale feesthapje dus!
Bruschetta met tapenade van olijven
Deze tapenade van zwarte en groene olijven is heel eenvoudig en kan je gemakkelijk de dag van tevoren klaarmaken. Serveer met toastjes of bruschetta.
Soort gerecht: Hapjes
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 150 g zwarte olijven
- 150 g groene olijven
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 2 el kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 1 vegan afbakbroodje
Bereiding
- Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Ontpit de olijven en pel de knoflook. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal grof. Voeg eventueel een eetlepel olie van de olijven of de zongedroogde tomaatjes toe.
- Snijd het afbakbroodje in sneden van 1 à 2 cm dik en bestrijk met olijfolie. Leg de sneden brood even onder de grill.
- Bestrijk de bruschetta met de tapenade.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!