Bruschetta met tapenade van olijven

Hapjes voor bij het aperitief hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een eenvoudige tapenade van olijven valt bij iedereen in de smaak! Heel wat recepten bevatten ansjovis, maar deze tapenade is net zo lekker zonder. Voor dit recept hoef je enkel alle ingrediënten te mengen én je kan dit al de dag van tevoren bereiden. Het ideale feesthapje dus!

tapenade van groene en zwarte olijven
5 from 1 vote

Bruschetta met tapenade van olijven

Deze tapenade van zwarte en groene olijven is heel eenvoudig en kan je gemakkelijk de dag van tevoren klaarmaken. Serveer met toastjes of bruschetta.
Soort gerecht: Hapjes
Voorbereiding: 10 minutes
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 150 g zwarte olijven
  • 150 g groene olijven
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vegan afbakbroodje

Bereiding

  • Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Ontpit de olijven en pel de knoflook. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal grof. Voeg eventueel een eetlepel olie van de olijven of de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Snijd het afbakbroodje in sneden van 1 à 2 cm dik en bestrijk met olijfolie. Leg de sneden brood even onder de grill.
  • Bestrijk de bruschetta met de tapenade.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: