Avocadohummus

Het leuke aan hummus is dat je er eindeloos veel mee kan variëren. De avocado in deze hummus zorgt voor een heerlijk romig effect.

recept veganistisch broodbeleg met kikkererwten en avocado

5 from 1 vote

Hummus met avocado

Heerlijk romige hummus met verse avocado.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Lunch, Voorgerecht
Totaal: 5 minutes
Porties: 1 kommetje

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, ( 1 blik =240 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 avocado's, rijp
  • 1 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • verse munt of koriander, naar smaak
  • 3 el water
  • cayennepeper, naar smaak
  • zout, naar smaak

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water. Doe ze in een grote mengkom of blender. Het kikkererwtensap kan je bewaren in de koelkast om heerlijke chocomousse mee te maken bijvoorbeeld.
  • Plet een teen look en voeg deze toe aan de kikkererwten. Voeg vervolgens de olijfolie, tahini en water toe aan het geheel. Naargelang je eigen voorkeur kan je meer of minder water gebruiken om de structuur van je hummus te bepalen.
  • Voeg als laatste het sap van één limoen en de avocado’s toe aan het mengsel. Mix alle ingrediënten met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Voeg vervolgens naar eigen smaak zout en cayennepeper toe.
  • Als afwerking kan je nog munt of koriander fijn snipperen en aan de hummus toevoegen.
  • Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan