Chocolade Overnight Oats
Snel ontbijten zonder gedoe? Deze overnight oats bereid je de avond voordien in 5 minuten voor zodat je volgende dag enkel nog koffie of thee hoeft te zetten voor jouw ontbijt.
Chocolade Overnight Oats
Overnight oats zijn superhandig als je 's morgens geen tijd hebt om je ontbijt klaar te maken. Zet 's avonds alles klaar en geniet de volgende dag van een heerlijk snel ontbijt.
Soort gerecht: Ontbijt
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- ¾ cup havervlokken
- 1 cup amandelmelk, of andere plantaardige melk. Bij voorkeur melk van noten omdat die het meeste smaak toevoegt en een romiger resultaat geeft.
- 1 tl lijnzaad, of 1 extra tl chiazaad
- 1 tl chiazaad, of 1 extra tl lijnzaad
- 1 tl cacaopoeder, rauw
- 1 el pure chocoladedruppels, of in stukjes gehakte pure chocolade of cacao nibs
- 1 banaan
- noten, gehakt (optioneel)
- chocolade, extra als topping (optioneel)
Bereiding
- Doe de havervlokken met de cacaopoeder, het lijnzaad, chiazaad en de chocoladedruppels in een ontbijtkom. Roer goed door elkaar.
- Voeg de amandelmelk toe en roer opnieuw goed door elkaar.
- Zet in de koelkast.
- Haal ’s ochtends het kommetje uit de koelkast en voeg er in schijfjes gesneden banaan aan toe, evt. samen met wat gehakte noten of extra chocolade.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!