Havermout met appel uit de oven
Wist je dat je havermout ook in de oven kan klaarmaken? Heerlijk met appeltjes en kaneel.
Havermout met stukjes appel en kaneel
Deze havermout smaakt net als een stukje appeltaart.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 cups havermout, (1 cup havermout= 100 gr)
- 1 tl kaneel
- snuifje nootmuskaat
- 1 ½ tl bakpoeder
- 2 el lijnzaad
- 2 cups amandelmelk, (1 cup amandelmelk= 240 ml)
- ¼ cup ahornsiroop, (1/4 cup ahornsiroop= 60 ml)
- 2 tl vanille
- 2 appels
- ¼ cup rozijnen , of veenbessen (1/4 cup= 40 gr)
- ½ cup walnoten, (1/2 cup walnoten= 50 gr)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de havermout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een grote kom en meng door elkaar. Voeg hier het lijnzaad, melk, ahornsiroop en vanille extract aan toe en meng opnieuw.
- Hak de walnoten fijn en voeg de helft hiervan, samen met de rozijnen, toe aan het mengsel. Snij of rasp de appels fijn en voeg ook deze toe.
- Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel in een ovenschaal van ong. 24 x 14 cm. Strooi de overgebleven walnoten erover heen.
- Plaats 30 à 35 minuten in de oven. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!