Vegan voorgerecht: gevulde aardappel met paddenstoelen en hazelnoten

Start jouw vegan kerstmenu met een voorgerecht vol herkenbare smaken. Bruine ‘vleessaus’, gepofte aardappel, crunchy hazelnoten, paddenstoelen,… De perfecte ingrediënten voor een vegan feest in je mond.

vegan voorgerecht feest
vegan voorgerecht feest
5 from 1 vote

Vegan voorgerecht: gevulde aardappel met paddenstoelen en hazelnoten

Met dit eenvoudige recept voor een vegan voorgerecht verwarm je zonder twijfel alle harten aan je feesttafel. Een combinatie van winterse ingrediënten en een herkenbare bruine saus.
Soort gerecht: Voorgerecht
Voorbereiding: 30 minutes
Bereidingstijd: 1 hour
In de oven: 55 minutes
Totaal: 2 hours 25 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 vastkokende aardappelen, van 100 gr per stuk
  • 250 g boschampignons
  • 1 plantje peterselie
  • 2 el hazelnoten
  • 1 el lookpoeder
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl rozemarijn

Voor de vegan ‘vleessaus’:

  • 70 ml sojasaus
  • 300 ml water
  • 2 tl maïszetmeel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tenen look
  • Nootmuskaat
  • Snuif peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C heteluchtstand. Leg de aardappelen met schil in de oven en laat ze gedurende 45 minuten tot een uur poffen. Ze zijn klaar als je er met een vork gemakkelijk in kan prikken.
  • Maak ondertussen de bruine saus. Meng de sojasaus met water, laurierblaadjes, 2 tenen knoflook, maïszetmeel, een snufje nootmuskaat en een snufje peper. Doe het mengsel in een diepe pan of kookpot en laat op een zacht vuur pruttelen. De saus zal langzaam iets dikker worden.
  • Verhit olie in een pan en bak de champignons goudbruin.
  • Snijd alvast de peterselie fijn en hak de hazelnoten.
  • Haal de aardappelen uit de oven, neem ze vast met een handdoek en snijd een hoedje eraf. Lepel de helft van de aardappel eruit, zorg ervoor dat hij nog stevig blijft.
  • Meng de aardappelvulling met de helft van de champignons, de peterselie en hazelnoten, het lookpoeder en de rozemarijn. Kruid af met peper en zout.
  • Vul de aardappelen met het mengsel en zet ze nog 10 minuten in de oven met de temperatuur op 160 °C.
  • Serveer de gevulde aardappelen met de bruine saus en de rest van de champignons.

Extra informatie

Recept en foto van Toos Vergote.
Volg haar via @toosplantbasedfood of via toosplantbasedfood.be.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: