Recepten voor een volledig vegan kerstmenu

Ben jij dit jaar aan zet voor het vegan kerstdiner? We stelden een klassiek 4-gangen vegan kerstmenu samen waar ook niet-vegans gek op zullen zijn. De plantaardige kerstrecepten bestaan allemaal uit eenvoudige ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden. Bovendien werd het menu zo opgebouwd dat je het meeste werk al op voorhand kan doen. Alle info over de voorbereiding vind je telkens bij de recepten. Zo kan jij maximaal genieten van het gezelschap en de overheerlijke menu! Benieuwd hoe onze feesttafel eruit ziet? Kijk dan snel verder!

Vegan fonduekroketje: zet de toon met een herkenbaar hapje

Starten doen we met een kroketje dat niet alleen ontzettend lekker is, maar ook heel herkenbaar smaakt. Met ingrediënten als miso en edelgistvlokken zorg je voor een vulling die overloopt van umamismaak. Wedden dat je hiermee harten verovert?

plantaardig hapje
Terug naar de basis! En dat doen we met deze heerlijke vegan fondue kroketjes. Laat het smaken!
Naar het recept

Vegan voorgerecht: Gevulde aardappel met paddenstoelen, hazelnoten en jus

We starten de avond met een ove(n)(r)heerlijke gevulde aardappel op basis van paddenstoelen en hazelnoot, dit aanvullend met een vegan jus.

vegan voorgerecht feest
Met dit eenvoudige recept voor een vegan voorgerecht verwarm je zonder twijfel alle harten aan je feesttafel. Een combinatie van winterse ingrediënten en een herkenbare bruine saus.
Naar het recept

Vegan hoofdgerecht: Knolselder medaillons met uienpuree, gefrituurde salie en rode kool slaatje

Na een meer dan geslaagd hapje is het tijd voor la pièce de résistance, het hoofdgerecht en we hebben iets speciaals in petto.

Medaillons op basis van knolselder, aangevuld met een slaatje van gefrituurde salie en rode kool.

Hoe geef je een extra feestelijke toets aan je gerecht? Combineer kooktechnieken, structuren en smaken. In dit vegan recept gebruik je een koekjesvorm om medaillons te maken van knolselder en rooster je de look in de schil. Tijd besparen? Maak de uienpuree tot 2 dagen op voorhand!
Naar het recept

Vegan bijgerecht: Geroosterde wortels met tahinsaus

Pimp je tafel en hoofdgerecht met een kleurrijk bijgerecht zoals deze wortels met tahinsaus. Hoort er volgens jou bij elk gerecht een goed stuk brood? Maak dan eens feestelijke vlechtbroodjes.  Wij zijn fan!

Deze ovengeroosterde wortelen met tahinisaus zijn een eenvoudig bijgerecht dat tegelijk heel feestelijk oogt. Serveer ze gerust bij het kerstmenu.
Naar het recept

Vegan feesttaart: naked cake met koffie en crème au beurre

Na een fantastisch hoofdgerecht sluiten we de menu (maar niet de avond) af. Met een klassieker: crème au beurre taart met koffiesmaak.

Dé manier om zelfs je bomma te laten kiezen voor vegan.

Altijd al eens zelf een laagjestaart willen maken? Probeer deze vegan naked cake met koffiesmaak. Geloof ons, het is eenvoudiger dan het lijkt!
Naar het recept

Meer vegan feestrecepten?