Vegan kokosrotsjes met aquafaba

Deze klassieker kan niet ontbreken bij je zondagse koffie. Wist je dat je kokosrotsjes makkelijk zelf maakt? Voor deze vegan versie heb je geen eieren nodig! Aquafaba, het vocht van kikkererwten, kan je op dezelfde manier opkloppen om een stevig eiwit te bekomen.

recept plantaardige koekjes
recept plantaardige koekjes
No ratings yet

Vegan kokosrotsjes met aquafaba

Een klassieker op zondag: deze vegan kokosrotsjes maken je weekend een pak zoeter. Met slechts enkele ingrediënten maak je ze in dit recept makkelijk zelf.
Soort gerecht: Snack
Bereidingstijd: 30 minutes
Baktijd: 20 minutes
Totaal: 50 minutes
Porties: 36 rotsjes

Materiaal

  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Maatlepels
  • Handmixer
  • Bakplaat
  • 1 grote mengkom
  • 1 medium mengkom
  • Spatel
  • Ijsschepbakpapier

Ingrediënten

  • 400 g kokosrasp
  • 200 ml gecondenseerde kokosmelk
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 120 ml aquafaba
  • 2 el bloemsuiker
  • 100 g chocoladecallets of gehakte donkere chocolade, optioneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 1 of 2 bakplaten met bakpapier (afhankelijk van de grootte van je bakplaten heb je er 1 of 2 nodig).
  • Meng in de grote mengkom de kokos met de gecondenseerde kokosmelk, de vanille en het zout.
  • Klop de aquafaba op in de medium mengkom met je handmixer (je kunt dit ook in een staande mixer doen). Zorg ervoor dat de mengkom vetvrij is door ze eventueel schoon te wrijven met wat citroensap.
  • Voeg 2 eetlepels bloemsuiker toe. Klop tot de aquafaba mooi wit, fluffy en stevig is. Ongeveer 4-6 minuten zouden normaal gezien voldoende moeten zijn.
  • Spatel de opgeklopte aquafaba voorzichtig met een spatel onder het kokosmengsel in de grote mengkom.
  • Schep hier met je ijsschep bolletjes uit. Als dit niet goed lukt, kun je het ook met je handen doen. Maak gelijke bolletjes en leg ze op de bakplaat. Het deeg is sowieso plakkerig, maar als het echt niet lukt om er bolletjes van te maken, kun je nog wat extra kokosrasp toevoegen aan je beslag.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 18 à 22 minuten of tot de rotsjes lichtgoudbruin zijn.
  • Dip ze eventueel in de gesmolten chocolade als ze afgekoeld zijn.
  • Bewaar op kamertemperatuur in een afgesloten plastic pot.

Extra informatie

Recept en foto uit Het vegan bakboek van Marieke Wyns. Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: