Snelle lunch: vegan quesadillas met paprika en guacamole

Een quesadilla is voor Mexicanen wat een croque monsieur is voor ons. Gesmolten vegan kaas met paprika, guacamole en vegan gehakt. Bestaat er een betere combo?

plantbased mexicaans
plantbased mexicaans
4.50 from 2 votes

Snelle lunch: vegan quesadillas met paprika en guacamole

Op zoek naar een snelle vegan lunch? Staak het zoeken want dit recept voor overheerlijke vegan quesadillas met paprika en guacamole is het antwoord op al jouw vragen. Fan van wraps waren we al, maar door ze nog even in de pan te bakken worden ze alleen nog maar beter. Probeer het!
Soort gerecht: Brunch, Lunch
Bereidingstijd: 20 minutes
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika, of een gele of groene
  • 100 g vegan gehakt
  • 100 g maïs, uitgelekt uit blik
  • 100 g kidneybonen, uitgelekt uit blik
  • 1 wrap
  • Een handje vegan smeltkaas
  • Olijfolie
  • Guacamole of vegan cheddarsaus, optioneel

Bereiding

  • Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en bak ze samen goudbruin in olijfolie.
  • Doe er dan het vegan gehakt, de maïs en kidneybonen bij en laat het geheel nog even samen bakken.
  • Beleg de wrap voor de helft met de vulling met daarop eventueel wat vegan smeltkaas en vouw dicht.
  • Leg de gevulde wrap in een droge pan op het vuur en laat even bakken aan beide kanten tot de wrap krokant is.
  • Als sausje kan je guacamole of vegan cheddarsaus toevoegen.

Extra informatie

Recept en foto uit Young, wild & vegan van Steffi Quisquater, uitgeverij Lannoo.
Young, wild & vegan | Uitgeverij Lannoo
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: