Komkommerkimchi
Nog nooit kimchi gemaakt? Dan is komkommerkimchi het ideale recept om het te leren. Het is een goede manier om te oefenen met ingemaakte Koreaanse groenten, zeker als je kimchi met kool of radijs nog een iets te grote uitdaging vindt. Het is bovendien heel lekker bij salades, op broodjes en natuurlijk bij rijst. Het mooie van dit recept is dat je er een flinke hoeveelheid van kunt maken die je wekenlang kunt gebruiken (vermenigvuldig de ingrediënten gewoon met twee of drie)!
Zoek je een recept om kimchi te verwerken? Probeer dan deze Kimchi bokkeumbap met groenten en crispy tofu eens.
Komkommerkimchi
Ingrediënten
- 500 g Koreaanse komkommers of minikomkommers
- 3 el grof zeezout
- 2-4 el gochugaru (Koreaanse chilipepers*)
- ½ rode ui, in dunne reepjes
- 2 el suiker
- 2 el rijstazijn
- 2 el mirin
Bereiding
- Snijd de komkommers in schijfjes van een 1⁄2 cm dik en leg ze in een grote schaal. Strooi het zeezout erover en schep dit om zodat elk schijfje met het zout in contact komt. Laat ze 15 minuten staan.
- Controleer of de schijfjes hun vocht loslaten; onderin de kom moet een laagje zichtbaar zijn. Schep ze om zodat de bovenste schijfjes in het vocht komen te liggen en laat ze weer 15 minuten staan.
- Laat de schijfjes uitlekken, spoel ze grondig af om al het zout te verwijderen en dep ze droog met een keukendoek. Leg ze in een grote schaal.
- Voeg gochugaru (2 tot 4 eetlepels, afhankelijk van hoe pittig je het wilt), ui, suiker, azijn en mirin toe. Schep het geheel om zodat alle schijfjes bedekt zijn met een laagje.
- Laat de schijfjes 2-3 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Doe het geheel over in een pot en bewaar hem in de koelkast. De komkommerkimchi blijft enkele weken houdbaar.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!